Vi är experter på frukt och bär

Om oss

Elsanta AB är en kostnadseffektiv affärspartner till norra Europas frukt & grönt grossister. Företaget är specialiserat på färska bär från hela världen och svensk frukt från Österlen.

Vi är delägda av den Belgiska auktionen Limburgse Tuinbouw Veiling vilket ger oss en direkt tillgång till belgisk frukt och belgiska jordgubbar. Vi säljer årligen runt 6 miljoner liter jordgubbar.

Företaget startades 2004 av Ove och Carina Holmlund. Idag ägs bolaget gemensamt av auktionen LTV i Belgien och personalen i bolaget. Elsanta AB har idag 4 anställda och omsätter runt 230 miljoner kronor.

Genom åren har vi byggt upp starka kontakter med bär producenter i Europa och Sydamerika och är idag en av Sveriges största importörer av färska bär. Under den svenska säsongen har vi egna odlare på jordgubbar och hallon under varumärket bärodlarna.se.

Elsanta äger en fruktodling i Tollarp där vi odlar äpplen och päron som sorteras och packas i vårt fruktpackeri i Vitaby läs gärna mer på Fruktodlarna.se.

Elsanta är personuppgiftsansvarig för behandling av de personuppgifter som hanteras inom vår verksamhet inklusive denna webbplats, vilket beskrivs närmare i denna policy.